Skovture

Skal du med på året skovtur? Der er forskellige ture alt efter om du er selvhjulpen, har brug for hjælp eller bor på et seniorcenter/plejehjem.

Tag med på kommunens skovture

Gladsaxe Kommune byder i 2018 på kurser, rejser og udflugter for kommunens seniorer.

Skovturen for selvhjulpne

Hvor går skovturen hen for de selvhjulpne?

Halløj på Badehotellet!
For dig, der er selvhjulpen, efterlønner eller selvpensioneret, går årets skovtur til Rødvig Kro & og Badehotel i den hyggelig havneby Rødvig på Stevns sydspids i Sydsjælland.

Hvornår tager vi afsted?

Skovturene holdes den 30. og 31. maj samt 4., 6. og 7. juni.

Vi kører fra Rådhuspassage ved Gladsaxe Rådhus kl. 10 og via en smuk rute til Sydsjælland, hvor der venter os en lækker frokost og nogle dejlige timer i hyggeligt samvær.

Frokost og musik

Til forret serveres varmrøget laks fra egen rygeovn. Til hovedret skal vi have langtidsstegt kalveinderlår med små ovnbagte kartofler og årstidens grønt. Desserten består af to slags hjemmelavet sorbetis med saltet chokolade og bær. I pausen kan man gå en tur i de smukke omgivelser eller slå et smut ned i Rødvig hyggelige havn med små butikker.

Efter pausen er der kaffe, the eller kakao og hertil stedets berømte moccalagkage.
Igen i år vil Brians Musik & Jens Munkholm stå for musik, sang og underholdning.

På turen deltager frivillige turhjælpere, som vil give en hjælpende hånd med samt være med til at hygge omkring skovtursgæsterne.  

Pris

Skovtursbilletten koster 210 kr. pr. person. Drikkevarer er for egen regning.
Skovturen er kun for borgere bosiddende i Gladsaxe Kommune. På forlangende skal du kunne fremvise gyldigt sundhedskort på turen.

Hvordan får jeg billet til skovturen?

Som noget nyt, kan du købe din skovtursbillet til Rødvig Kro & Badehotel allerede fra 1. marts og frem til 1. maj via gladsaxe.dk/bibliotek/arrangementer (i søgefeltet søger du skovtur, og her er tilmelding muligt).
Du kan også købe billetten på et af kommunens fem biblioteker hos medarbejderne i bibliotekets info-disk. Du kan købe fire billetter ad gangen, men vær obs. på, du skal oplyse navn og adresse på de personer, der skal anvende billetterne. Du kan betale kontant, med betalingskort eller MobilePay.

Vær obs. på, at du kan købe billetter fra 1. marts og frem til 1. maj, eller til alle billetter er solgt.

Skovtur for borgere med behov for hjælp

Hvor går skovturen hen for borgere med behov for hjælp?

Er du gangbesværede og har et hjælpebehov eller behov for at medbringe et hjælpemiddel, så kan du deltage på denne skovtur, som går til Restaurant Herthadalen den 8. juni. Herthadalen ligger smukt, for enden af Nordeuropas længste allé, tæt på Ledreborg Slot og med flot udsigt over Knapsø.

Du bliver hentet på din bopæl mellem kl. 9-10, og så kører vi en smuk tur i det grønne til restauranten, hvor en dejlig frokost venter os. Du er velkommen til at tage din ægtefælle, pårørende eller anden ledsager med på skovturen. Du skal blot oplyse dette, når du bestiller din billet.

På turen deltager frivillige turhjælpere, som vil give en hjælpende hånd med samt være med til at hygge omkring skovtursgæsterne.

Frokost og musik

Menuen består af rørt fisk til forret med grønt og urter fra haven. Hertil serveres rustikt landbrød og pisket smør. Til hovedret serveres perlehøne med årstidens grøntsager, salat, kartofler og hertil Herthadalens gode sovs.
Efter frokosten er der pause, hvor du kan komme ud og nyde de smukke omgivelser. Herefter serveres der kaffe, te og kage ved bordene. De to herlige musikere Kim & Klaus står for festlig musik og underholdning og vil sørge for, at vi får sunget og hygget. 

Pris 

En billet koster 210 kr. pr. person. Drikkevarer er for egen regning.

Tilmeld dig telefonisk fra 1. marts – 1. maj

Du kan tilmelde dig skovturen fra 1. marts til 1. maj hos ældrekonsulent, Ea Lykke Elsborg på telefon 39 57 55 43 eller på sofeel@gladsaxe.dk

Oplys dit navn, adresse og postnummer, cpr. nr., telefonnummer og om du medbringer en ledsager på turen samt et hjælpemiddel. Billetten får du efterfølgende pr. post. Fakturaen bliver sendt til dig via brev, PBS eller Digital Post. Er du fritaget for Digital Post, får du fakturaen med posten.
 

Skovtur for beboere på seniorcentrene og Hareskovbo

Hvor går skovturen hen for beboerne på seniorcentre og plejehjemmet Hareskovbo?

Skovturen for beboerne på kommunens seniorcentre og plejehjemmet Hareskovbo går i år til den smukt beliggende Restaurant Bellahøj ved Degnemosen. Der udsendes særskilt invitation til beboerne.

Skovturen holdes følgende dage:
Tirsdag 22. maj for Møllegården
Onsdag 23. maj for Kildegården og Plejehjemmet Hareskovbo
Torsdag 24. maj for Rosenlund
Fredag 25. maj for Egegården.

Vær obs. på, at seniorcenter Bakkegården afholder sin egen skovtur.

Skovtursgæsterne bliver hentet kl. 11 på seniorcentret/plejehjemmet og der er hjemkomst
om eftermiddagen, senest kl. 15. Pårørende er meget velkommen på turen.
Dette aftales blot med medarbejderne på centret/plejehjemmet.

Frokost og musik

Der serveres en skøn frokost bestående af stegt oksefilét med årstidens garniture, kartoffelpuré, hertil god sovs. Efter maden er der kaffe, the og hjemmelavet chokoladekage med bagte rabarber, hertil vaniljecreme.
Der er indregnet én genstand i prisen (øl, vin eller vand). Øvrige drikkevarer er for egen regning.
De to herlige musikerne Kim & Klaus står for underholdning, sang og musik.  

Pris

Det koster 210 kr. pr. person at deltage på skovturen, inkl. mad og en genstand pr. deltager

Tilmelding

Tilmelding skal ske til medarbejderne på seniorcentret/plejehjemmet. Beløbet trækkes via beboerens servicepakke for juni måned.

 

Rejser og ture