Lær at tackle angst og depression

Lær at tackle angst og depression er et kursus, der giver dig inspiration og redskaber til at håndtere de bekymringer og problemer, der opstår i hverdagen som følge af din sygdom og dens symptomer.

Lær at tackle angst og depression

Angst og depression er meget almindelige sygdomme og kan opstå i alle aldre. Det kan være svært at få en hverdag til at fungere, når man har disse sygdomme, men du kan heldigvis få hjælp til at tackle symptomerne, så det bliver dig, der styrer din sygdom – og ikke omvendt. 

Deltagere på Lær at tackle angst og depression oplever ofte, at de for eksempel får mere overskud, større kontrol over deres symptomer og bliver bedre til at klare hverdagens udfordringer.

Kurset er for dig, der oplever symptomer på angst og/eller depression eller til dig, som er pårørende. Du vil møde andre, som har samme udfordringer som dig, og I vil typisk være omkring 12 deltagere på holdet. Du skal være minimum 18 år for at kunne deltage og kunne tale og forstå dansk.

På kurset vil du arbejde med konkrete øvelser, redskaber og teknikker og med emner, som er aktuelle for dit liv og din situation. Det er for eksempel:

  • Håndtering af angst og depression
  • Triggere og advarselssignaler
  • Forebyggelsesstrategier
  • Bedre kommunikation
  • Problemløsning
  • At sætte sig mål – og nå dem
  • Fysisk aktivitets betydning for humøret

Underviserne er uddannet via Komiteen for Sundhedsoplysning og har enten selv angst eller depression eller er pårørende til én, der har. Der er mulighed for at fortsætte i en netværksgruppe efter kurset, hvis du har lyst.

Yderligere information vedrørende kurset findes på Patientuddannelse.info.

Det er vigtigt, at du deltager i en introduktion, inden du melder dig til kurset. Introduktionsarrangementet varer ca. en time. I forbindelse med afholdelse af intromødet træffes der aftale om tid til en individuel samtale - også kaldet forsamtale. Foremålet med samtalen er gensidig forventningsafstemning, samt endelig tilmeding til kursusforløbet.

Få hjælp til selvhjælp – fra dit eget hjem

Oplever du udfordringer ved at møde op på et fysisk kursus? Lær at tackle angst og depression – online er et internetbaseret kursus, som du kan følge hjemmefra. I løbet af 6 moduler lærer du at tackle dine udfordringer, så du kan genvinde kontrollen i dit liv.

På kursets seks moduler arbejder du med forskellige aktiviteter på egen hånd – når det passer dig. Alt du behøver er en computer med internetforbindelse. På hvert modul er der også live-undervisning af 1 times varighed, hvor der samles op på kursets emner. Undervisningen ledes af en online-instruktør, som selv har erfaring med angst eller depression.

Hvor og hvornår

Hvor: Forebyggelsescentret Søborg Hovedgade 200, 2860 Søborg

Hvornår: Der starter løbende kurser, kontakt os og hør nærmere. Kurset varer syv uger med undervisning 2½ time om ugen.

 

 

 

Kontakt

Lær at tackle

Søborg Hovedgade 200
2860 Søborg
Telefon: 39 57 57 57
laerat@gladsaxe.dk

Telefontider

Mandag-Torsdag: 10.00-14.00
Fredag-Fredag: 10.00-12.00

Hjælp ved sygdom