Angst og depression

"Lær at tackle angst og depression" er et kursus, der giver dig inspiration og redskaber til at håndtere de bekymringer og problemer, der opstår i hverdagen som følge af din sygdom og dens symptomer.

Lær at tackle angst og depression

Angst og depression er meget almindelige sygdomme og kan opstå i alle aldre. Det kan være svært at få en hverdag til at fungere, når man har disse sygdomme, men du kan heldigvis få hjælp til at tackle symptomerne, så det bliver dig, der styrer din sygdom – og ikke omvendt. 

Deltagere på "Lær at tackle angst og depression" oplever ofte, at de fx får mere overskud, større kontrol over deres symptomer og bliver bedre til at klare hverdagens udfordringer.

Kurset er for dig, der oplever symptomer på angst og/eller depression eller til dig, som er pårørende. Du vil møde andre, som har samme udfordringer som dig, og I vil typisk være omkring 12 deltagere på holdet. Du skal være minimum 18 år for at kunne deltage og kunne tale og forstå dansk.

Kurset varer syv uger med undervisning 2½ time om ugen.

På kurset vil I arbejde med konkrete øvelser, redskaber og teknikker og med emner, som er aktuelle for dit liv og din situation. Det er fx:

  • Håndtering af angst og depression
  • Triggere og advarselssignaler
  • Forebyggelsesstrategier
  • Bedre kommunikation
  • Problemløsning
  • At sætte sig mål – og nå dem
  • Fysisk aktivitets betydning for humøret

Underviserne er uddannet af Komiteen for Sundhedsoplysning, og har enten selv angst eller depression, eller er pårørende til én, der har. Der er mulighed for at fortsætte i en netværksgruppe efter kurset, hvis du har lyst.

Hvor og hvornår

Det er vigtigt, at du deltager i en introduktion, inden du melder dig til kurset.
Se nedenstående for tilmelding.

Sted

Gladsaxe Kommunes Forebyggelsescenter, Søborg Hovedgade 200, 2860 Søborg. Der er adgang for kørestolsbrugere.

Tilmelding og yderligere information

Det er vigtigt, at du deltager i en introduktion, inden du melder dig til et kursus. Introduktionsarrangementet varer ca. en time. Du kan tilmelde dig kurset ved introduktionen. Hvis du er interesseret i at deltage kan du tilmelde dig ved at ringe på telefon 39 57 57 57. Hvis du har spørgsmål til kurset kan du kontakte kommunens sundhedskonsulent Kate Burkal på telefon 39 57 57 65 eller skriv en mail til forebyggelsescenter@gladsaxe.dk

Hjælp ved sygdom