Job og sygdom

"Lær at tackle job og sygdom" er et praktisk kursus, hvor du bliver præsenteret for en række redskaber, der kan hjælpe dig med at mestre et arbejdsliv på trods af langvarig sygdom.

Lær at tackle job og sygdom

Deltagere på kurset oplever ofte, at de på grund af kurset føler sig bedre i stand til at klare et arbejde på trods af sygdom og tale med en arbejdsgiver samt til at håndtere deres symptomer.

Kurset er for dig, der har en langvarig lidelse, og som ønsker redskaber til at kunne håndtere arbejde trods sygdom. Der deltager folk med forskellige diagnoser og symptomer, men det er ofte de samme bekymringer og problemer, man oplever uanset sygdom. Der er typisk omkring 12 deltagere på holdet. Du skal være minimum 18 år for at kunne deltage og kunne tale og forstå dansk.

Kurset varer seks uger med undervisning 2½ time om ugen.

På kurset vil I arbejde med konkrete øvelser, redskaber og teknikker og med emner, som er aktuelle for dit liv og din situation. Det er fx:

  • En ny arbejdsidentitet
  • Pacing – balance mellem aktivitet og hvile
  • Håndtering af stress
  • Kommunikation med familie og venner
  • Muskelafspænding
  • Dialog med kollegaer, jobcenter og arbejdsgiver
  • Problemløsning
  • At sætte sig mål – og nå dem

Underviserne har enten selv en kronisk eller langvarig sygdom, eller er pårørende til en der har. På kurset vil du arbejde med konkrete øvelser, redskaber og teknikker som kan hjælpe dig til at skabe nye, gode vaner, der får dit liv i den retning du ønsker.

Hvor og hvornår

Det er vigtigt, at du deltager i en introduktion, inden du melder dig til kurset. Se nedenstående for tilmelding.

Der er et kursusforløb i efteråret 2018
 

Kursusperiode november - december

Der er introduktion til kurset torsdag den 25. oktober 2018 kl. 10.00 – 11.00
Kursus kører i perioden fra torsdag den 1. november  – til og med torsdag den 6. december 2018.
Tidsrummet kl. 13.30 - 16.00.

Sted

Gladsaxe Kommunes Forebyggelsescenter, Søborg Hovedgade 200, 2860 Søborg. Der er adgang for kørestolsbrugere.

Tilmelding og yderligere information

Det er vigtigt, at du deltager i en introduktion, inden du melder dig til et kursus. Introduktionsarrangementet varer ca. en time. Du kan tilmelde dig kurset ved introduktionen. Hvis du er interesseret i at deltage kan du tilmelde dig ved at ringe på telefon 39 57 57 57. Hvis du har spørgsmål til kurset kan du kontakte kommunens sundhedskonsulent Kate Burkal på telefon 39 57 57 65 eller skriv en mail til forebyggelsescenter@gladsaxe.dk

Hjælp ved sygdom