Kroniske smerter

Cirka hver femte dansker har kroniske eller langvarige smerter. Det kan være en stor belastning af leve med kroniske smerter – men du kan få hjælp til at leve et godt liv, hvor smerterne ikke får lov til at tage styringen.

Lær at tackle kronisk smerte

Kursuset, giver dig inspiration og redskaber til at håndtere de bekymringer og problemer, som følger med kroniske eller langvarige smerter. Det kan fx være træthed, frustration og nedtrykthed. Deltagere på kurset oplever ofte, at de fx får mere overskud, føler sig mindre begrænsede af deres smerter og større kontrol over deres hverdag.

Kurset er for dig, der enten selv har kroniske eller langvarige smerter eller til dig, som er pårørende. Der deltager folk med forskellige diagnoser og symptomer, men ofte er det de samme bekymringer og problemer, man oplever uanset sygdom. Der er typisk omkring 12 deltagere på holdet. Du skal være minimum 18 år for at kunne deltage og kunne tale og forstå dansk.

Kurset varer seks uger med undervisning 2½ time om ugen.

På kurset vil I arbejde med konkrete øvelser, redskaber og teknikker og med emner, som er aktuelle for dit liv og din situation. Det er fx:

  • Håndtering af træthed
  • At skabe balance mellem aktivitet og hvile
  • Muskelafspænding
  • Dialog med familie, venner og sundhedspersonale
  • Problemløsning
  • At sætte sig mål – og nå dem
  • Håndtering af vanskelige følelser

Underviserne er uddannet af Komiteen for Sundhedsoplysning, og har enten selv en kroniske smerter, eller er pårørende til én, der har.

Hvor og hvornår

Det er vigtigt, at du deltager i en introduktion, inden du melder dig til kurset.
Se nedenstående for tilmelding.

Kursusforløb i efteråret 2018

Kursusforløb i efteråret 2018

Kursus i perioden november - december

Der er introduktion til kurset mandag den 22. oktober 2018 kl. 14.00 – 15.00
Kursus kører i perioden fra mandag den 5. november  – til og med mandag den 10. december 2018.
Tidsrummet kl. 12.30 – 15.00

Sted

Gladsaxe Kommunes Forebyggelsescenter, Søborg Hovedgade 200, 2860 Søborg. Der er adgang for kørestolsbrugere.

Tilmelding og yderligere information

Det er vigtigt, at du deltager i en introduktion, inden opstart af kursus. Introduktionsarrangementet varer ca. en time. Du kan tilmelde dig kurset ved introduktionen.
Hvis du er interesseret i at deltage kan du at kontakte Forebyggelsescentret på telefon 39 57 57 57 (mandag - torsdag kl. 10-14 og fredag kl. 10-12).

Hvis du har spørgsmål til kurset kan du kontakte kommunens sundhedskonsulent Kate Burkal på telefon 39 57 57 65 eller skriv en mail til forebyggelsescenter@gladsaxe.dk

Hjælp ved sygdom