Vaccination mod lungebetændelse

Her kan du læse mere om vaccinationen mod lungebetændelse, om du er berettiget til at få tilskud, og hvordan det fungerer.

En række kroniske sygdomme giver mulighed for, at få tilskud ved køb af vaccinen mod lungebetændelse; dette kaldes også klausuleret tilskud. I en af de blå bokse nederst på siden, kan du finde et link til Sundhedsstyrelsen, hvor du kan se hvilke sygdomme det drejer sig om.

Kontakt din egen læge" "

For at få tilskud skal du først sikre dig, at du lider af en af de sygdomme som står i klausulen. Den bedste måde at gøre dette på er ved, at kontakte din egen læge. 

Hvis du lider af en af de nævnte sygdomme, og du og din læge synes det er en god ide, at du bliver vaccineret mod lungebetændelse, vil din læge udskrive en recept til dig, hvorpå det vil fremgå at der er tale om tilskudsberettiget medicin. Denne recept skal du medbringe på apoteket, så du kan købe vaccinen. Derefter skal du tilbage til din egen læge, med vaccinen du har købt, så din læge kan vaccinere dig.

Hvordan får jeg tilskud?

Som det er med alt tilskudsberettiget medicin, vil din sygesikring dække 50-85% af udgiften, men kun på de beløb der inden for et år overskrider 935 kr. Dvs. at de første 935 kr., som bliver brugt på receptpligtig medicin, skal du 100% betale selv. Alle beløb derefter som bliver brugt på tilskudsberettiget medicin kan du få tilskud til. Hvis du følger linket i en af de blå bokse nederst på siden, vil du blive sendt til Lægemiddelstyrelsens hjemmeside, hvor du kan se en oversigt over tilskudsgrænserne.

Hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark, kan du herigennem få dækket en del af din egenbetaling. Det samme gælder hvis du som pensionist har et helbredskort.

 

Læge og sygesikring