Borgmester Trine Græse kickstartede innovationsdage på Gladsaxe Gymnasium

400 1. g’ere på Gladsaxe Gymnasium spidsede ører, da Gladsaxes borgmester Trine Græse gav en inspirerende velkomsttale, der igangsatte Gladsaxe Gymnasiums tre-dages Innovations Camp 2018, hvor der skal findes løsninger, der kan styrke og sætte fokus på bæredygtighed i Gladsaxe. Lokale virksomheder, Gladsaxe Kommune og det lokale elevråd bød ind med bæredygtighedsudfordringer, som eleverne kan søge gode, bæredygtige løsninger på.


Borgmester Trine Græse sætter Innovations Camp 2018 i gang på Gladsaxe Gymnasium

Tænk ud af boksen

De fleste kender det gamle citat med Henry Ford, der lyder: ”Hvis folk havde bedt mig om at opfinde et mere effektivt transportmiddel, så forestillede de sig reelt hurtigere heste til at trække vognen”. I stedet opfandt Henry Ford automobilen, og dermed blev han en foregangsmand for at ”tænke ud af boksen” og etablerede en helt ny industri.

Når Gladsaxe Gymnasium afholder Innovationsdage, så er det lidt det samme greb, som Henry Ford lavede dengang. Vi har nogle energi- og klimaudfordringer, som kræver at der tænkes alternativt, og det stiller selvfølgelig krav til elevernes evne til at være innovative og skabe nye ideer”, lyder det fra erhvervskonsulent i Gladsaxe Kommune Tommy Engedal Kronborg. Udfordringerne med varmere klima, vildere vejr og poler, der smelter, bliver tydeligere og tydeligere. De næste generationer står med en stor opgave for at finde de løsninger, der kan vende udviklingen – og 1.g’erne på Gladsaxe Gymnasium samler handsken op og giver deres bud på bæredygtige projekter.

I er generation verdensmål” lød det fra borgmester Trine Græse i hendes velkomst. Hun er fuld af tiltro til, at 1. g’erne fra det gymnasium, som hun selv er dimittend fra, skaber nogle spændende ideer og koncepter i de kommende dage. ”Med Gladsaxestrategien går vi forrest ved at bruge FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling aktivt”, udtaler Trine Græse, som vil glæde sig til at se, hvilke idéer og projekter der står tilbage som de bedste, når ugen er omme.

Forskellige typer af opgaver
Eleverne kan arbejde med udfordringer fra to lokale virksomheder, Byens Bazar og Freetrailer, fra Gladsaxe kommune og fra Gladsaxe Gymnasium. Fælles for de opstillede udfordringer er, at de har rod i virkeligheden. Eleverne skal ud og finde viden og data ved at tale med rigtige virksomheder og ægte mennesker. Og elevernes arbejde kan sagtens være meget brugbart. ”Jeg ser meget frem til at se og høre, hvilke løsninger eleverne finder på – det kan jo være, at de finder på noget helt genialt”, lyder det fra Jesper Revald Dorph Jensen, klimakonsulent fra Gladsaxe kommune.

Vindere kåres
De bedste ideer vil blive fremlagt for et panel af eksterne ”dommere” ved et afslutningsseminar onsdag den 9. maj 2018. Erhvervskonsulent Tommy Engedal Kronborg sidder i dommerpanelet, og han ser gerne, at eleverne kommer med nogle vilde ideer. ”Avancerede udfordringer kræver ikke nødvendigvis avancerede løsninger. Måske drejer det sig blot om at se udfordringen fra en anden vinkel eller tænke nogle samarbejdspartnere ind, som ingen havde set før – og det er jeg sikker på, at de her unge mennesker er verdensmestre i”, udtaler han.


Birgitte Frisch fra Byens Bazar præsenterer sine cases for eleverne


Tænketanken Concito kom forbi og gav deres input til, hvordan eleverne kan arbejde med klima og miljøproblemer

Erhverv