Borgmesteren og iværksætteren

Bagsværd-iværksætter kendte ikke Værebro Park, før han fik seks måneders gratis husly i centeret. Nu drømmer han om at få flere iværksættere til boligområdet

Trine Græse på besøg hos Yggdrasil
Fra venstre: Mikkel Nielsen, leder af social koordination, Skovbrynet Skole, James Demetrius Ranch, bydelssekretariatet, beboer Nikolaj B. Larsen, Peter Franklin, Würtz Norse Theme Parks, Martin Mouritsen, afdelingsformand, Antonella De Palo, Værebro Park Rådgivning, Freja Ludvigsen, erhvervsudviklingschef, Trine Græse, borgmester, Maj Green, direktør i By- og Miljøforvaltningen og Kathrine Bek Nyboe, chef for Social Balance. Foto: Privat


Gladsaxes borgmester Trine Græse var på hjemmebane, da hun besøgte iværksættervirksomheden Norse Theme Parks i Værebro Centret i Bagsværd: - Jeg er selv beboer i Værebro Park og har boet her i tre år sammen med min mand. Det er et dejligt område, fortæller hun, mens hun går ned gennem Værebro Centerets brede gang.

Her besøgte hun Peter Franklin Würtz, der har lejet et butikslokale til sin virksomhed Norse Theme Parks overfor kiosken og beboervaskeriet. Borgmesteren var kommet for at høre om iværksætterens erfaringer med at blive en del af Værebro Centret og hans samarbejde med Værebro Bibliotek, boligforeningen, den lokale skole og kommunens erhvervsudviklingschef. Norse Theme Parks har udviklet et fantasyunivers, der folder sig ud gennem udstillinger, events, digitale platforme og i fremtiden måske også en indendørs temapark.

Passion for vikinger
Efter seks måneders husly i centret har Norse Theme Parks udviklet et læringsforløb med Skovbrynet Skole med forfatter Josefine Ottesen, lavet en quiz og en udstilling med Værebro Bibliotek og fået unge til at teste sit spil Yggdrasil Go. Det har sat gang i virksomheden.

- Jeg har en baggrund fra eventbranchen og marketing og har de sidste fire år drømt om at skabe en forretning omkring min passion for vikinger og nordisk mytologi. Jeg ser et kæmpe potentiale i at formidle den nordiske kulturarv til de kommende generationer af børn og unge. Vi drømmer stort, men tager små skridt. Det er hårdt arbejde at være iværksætter, men vi brænder for det, fortæller Peter Franklin Würtz.

Opdagede Værebro Park ved en tilfældighed
- Jeg opdagede Værebro Park ved en tilfældighed. Jeg bor selv i Bagsværd og havde helt ærligt aldrig været i Værebro Park før. En dag kom min kone hjem fra en løbetur og fortalte, at biblioteket havde en quiz i Smørmosen. Den prøvede vi, og på den måde fik jeg kontakt til nogle virkelig spændende mennesker på biblioteket, som jeg fortalte om min drøm med at formidle den nordiske mytologi, fortæller Peter Franklin Würtz, ejer af Norse Theme Parks og Yggdrasil Lab.

Tilfældet ville, at Peter kort efter havde en snak med kommunens iværksætterkonsulent, Flemming Troelsen, hvor han fortalte, at han var vokset ud af husets kælderlokale og søgte billige lokaler, hvor virksomheden kunne vokse. At han endte med at flytte sin virksomhed til Værebro Centret var lidt af en tilfældighed:

- Da jeg hørte om Peters virksomhed og hans behov for et sted at være, fik jeg ideen til, at han måske passede ind i de ledige butikslokaler i Værebro Centeret, fortæller Gladsaxes erhvervsudviklingschef Freja Ludvigsen.

Ingen husleje
Kommunen rykkede hurtigt på Peters ønske om lokaler og i et samarbejde mellem social balance og boligforeningen i Værebro Park, lykkedes det at indgå en aftale om, at Peter Franklin Würtz kunne flytte ind i et butikslokale i Værebro Centret i en tidsbegrænset periode frem til 1. marts 2018. Virksomheden bor huslejefrit, mod at de til gengæld involverer lokalsamfundet i aktiviteter, der formidler den nordiske kulturarv.

- Jeg har opdaget så mange lokale ressourcer i Værebro Park, der har hjulpet mig med at realisere min drøm. Værebro Park har mere, end hvad øjet ser. Der er en vilje til at være med og engagere sig, og det har man brug for som iværksætter uden penge. Når jeg fortæller andre iværksættere i mit netværk om, hvad jeg har skabt på så kort tid her i Værebro Park, så vil de også herop. Så lige nu er jeg optaget af, hvordan vi kan få flere iværksættere til området. Det giver også liv i centeret, siger Peter.

Samarbejdet med iværksætteren gennemføres parallelt med et større, strategisk udviklingsprojekt i Værebro Park. Det strategiske udviklingsprojekt er et samarbejde mellem Realdania, Gladsaxe Kommune, DAB, Gladsaxe almennyttige Boligselskab og boligafdelingen Værebro Park. Projektet indgår i Realdanias kampagne ”By i balance”, som har fokus på at styrke udsatte boligområder. Værebro Park er ét af i alt tre pilotprojekter.

Trine Græse på Værebro Bibliotek

Udstilling på biblioteket
På Værebro Bibliotek, der ligger i centret, kan man frem til d. 11. marts se udstillingen Havets hemmeligheder – i vikingernes fodspor på havets bund, der er skabt i samarbejde mellem Norse Theme Parks og Værebro Bibliotek. Udstillingen tager herefter videre på turné til kommunens øvrige biblioteker. Gennem en installation med fokus på havet, kan både små og store få indsigt i vikingernes fortællinger og den nordiske mytologi. Der er forskellige træskulpturer, naturskatte og podcasts, som kan bringe gæsterne tættere på vikingernes historie og deres forhold til naturen.   

 

 

 

 


 

Erhverv