Chokoladeiværksætter vinder erhvervspris i Gladsaxe

Mark Hermann Chocolate, der åbnede fabrik i Søborg i 2017, modtager Gladsaxe Erhvervspris 2018 for deres helt særlige indsats for at skabe bæredygtig vækst og velfærd – med chokolade af høj kvalitet.


Mark Hermann modtager Gladsaxe Erhvervspris

Over 100 deltagere var med, da Gladsaxe Kommune holdt den årlige erhvervskonference hos industrivirksomheden Alfa Laval i Søborg.

Dagen sluttede festligt med, at borgmester Trine Græse og Gladsaxe Erhvervsråd uddelte Gladsaxe Erhvervspris. Prisen gik til en virksomhed, der i særlig grad har bidraget til bæredygtig vækst og velfærd i Gladsaxe.

- Mark Hermann Chocolate er et godt eksempel på en iværksætter, der er født bæredygtig, og som er villig til at knokle for at gøre en forskel for mennesker og miljø. Det er første gang, at en iværksætter modtager Gladsaxe Erhvervspris.

Vi håber, at prisen vil give jer gejst til at blive ved med at kæmpe for virksomheden, så den kan vokse og udvikle sig, sagde borgmester Trine Græse.

Nattetimer giver mening
- Vi er dybt rørt over at få den støtte og anerkendelse, det havde vi ikke forventet med så stærke kandidater. Nu giver alle de nattetimer, som vi har taget i brug på fabrikken pludselig mening, siger Mark Hermann.

Han driver virksomheden sammen med kæresten Kathrine Thrane. De er begge konditorer og åbnede fabrik og dørsalg på Rosenkæret 15 i 2017 efter selv at have sat lokalet i stand.

Parret har en stor passion for håndværk og leverer chokolade af høj kvalitet.

Samtidig er de drevet af at sikre bæredygtigt forbrug og produktion. De bruger så vidt muligt økologiske råvarer, og for mange af råvarerne ligger der en udviklingshistorie bag. Både chokolade og sukker kommer fra små producenter, hvor produktionen bidrager til at styrke lokalsamfundet økonomisk og udviklingsmæssigt.

Vild med verdensmål
Borgmesteren fremhævede parrets engagement i bæredygtighed, kombineret med deres sans for smag, form, farve og fortælling:

- I går de helt nye veje for at skabe dialog om FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Jeg ved, at I lige nu er ved at udvikle en æske med 17 stykker chokolade, der afspejler hvert enkelt mål, sagde Trine Græse.

Social arbejdsplads
Borgmesteren fremhævede også, at Mark og Kathrine har skabt en arbejdsplads, der involverer hele familien, når der er travlt. De har også skabt et job til en ledig, der har stået udenfor arbejdsmarkedet i mange år. Han er nu ansat i flexjob. Og de engagerer sig desuden lokalt i partnerskabet Gladsaxe Erhvervsby.

Prisen blev uddelt sammen med Gladsaxe Erhvervsråd med en dommerkomité bestående af Ebbe Skovsgaard fra Håndværkerforeningen, Niels Brahm Andersen fra Beierholm, Claus Jønck fra RTT – der modtog prisen sidste år – og erhvervsudviklingschef Freja Ludvigsen.

De øvrige nominerede til prisen var MOE A/S og Gladsaxe Bygningsentreprise.


Erhvervsprisen 2018 med Mark Hermann chokolade

Erhverv