De første pionerer på Fremtidsvej

Fem virksomheder har lejet sig ind i iværksættermiljøet ”Fremtiden” i den gamle politistation i Gladsaxe, hvor de skal arbejde videre med deres bæredygtige forretninger. Modsat de fleste andre iværksættermiljøer og kontorhoteller, så er det lejerne selv, der er ansvarlige for driften af stedet. Vi er med til det første husmøde, hvor der – blandt andet – skal udpeges en kaffe-sherif.

Velkommen til jeres miljø i Verdensmålshuset” lød det fra erhvervskonsulent i Gladsaxe kommune, Tommy Engedal Kronborg, da det første husmøde i iværksættermiljøet ”Fremtiden” løb af stablen torsdag d. 27. februar. Her skulle husets lejere møde hinanden for første gang og snakke om, hvordan de skal få miljøet godt på vej.

Dagens program bød på en ”indflyttergave” til virksomhederne, bestående af en verdensmålskop og et sæt ”spillekort” med verdensmålene samt en drøftelse af, hvordan den daglige drift af miljøet kan sættes i system. Spillekortene med verdensmål kan passende bruges, når virksomhederne i huset skal finde ud af, hvilke verdensmål de efterlever i deres forretningsmodel.

På husmødet blev det til en god snak om at tage ansvar for at skabe gode rammer for fællesskab, netværk og partnerskaber. Der blev talt kaffeordning, rengøring, låse på dørene og brandsikring og ikke mindst samarbejde. Men det primære omdrejningspunkt var en særlig motivation for at skabe noget helt unikt.


Lejerne drøftede husets drift – hvordan og hvem?
 

Iværksættermiljøet ”Fremtiden” er en del af Verdensmålshuset – Danmarks første og eneste af sin slags. ”Vi er en del af noget nyt og spændende her, som ikke findes andre steder i Danmark”, udtaler Adelle Wise, én af de iværksættere der har lejet sig en plads i fælleslokalet. ”Her har vi et fællesskab med andre virksomheder med samme værdisæt, hvor vi kan sparre om bæredygtighed og iværksætteri, og videndele med hinanden. Og så har vi adgang til ressourcer i kommunen. Eksempelvis hvis vi ønsker at tale med en ekspert om strategi og vækst, så er kommunens iværksætterkonsulent, Lars Danscher, meget synlig her i "Fremtiden". Det er meget innovativt at samarbejde på den her måde og en unik mulighed” , udtaler Adelle.


Her ses Iværksættermiljøets virksomheder sammen med Ditte Gry Ishøy fra Erhvervs- og Vækstenheden (nummer tre fra højre) samt Gladsaxe kommunes iværksætterkonsulent, Lars Danscher (længst til højre). Fra venstre Dariusz Allam fra SDG Coach, Jacob Pedersen fra Incita, Erik W. Hallgren fra Vove.nu samt Adelle Wise fra Wise Innovations.
 

Nu er virksomhederne ved at flytte ind, og snart vil huset boble af liv og projekter.

Vi står klar til at koble virksomhederne med nøglepersoner i kommunen eller andre virksomheder, hvis det gavner iværksætterne her på etagen – og så står vi generelt til rådighed med kontakter til hele erhvervsfremmesystemet”, siger erhvervskonsulent Tommy Engedal Kronborg, som i opstarten vil samarbejde med lejerne om at søsætte iværksættermiljøet ”Fremtiden” på bedst mulige vis.

Erhverv