De sociale Gladsaxe virksomheder gør en stor forskel

I efteråret 2017 indgik de tre kommuner Rudersdal, Frederiksberg og Gladsaxe et partnerskab med Den Sociale Kapitalfond. Opgaven gik ud på at skabe en solid forretningsudvikling og vækst hos udvalgte virksomheder for så derefter at veksle denne vækst til arbejdspladser for medborgere på kanten af arbejdsmarkedet. Nu har de første Gladsaxe virksomheder fået et synligt bevis for deres sociale engagement.

Der var smil, håndtryk og skåltaler, da virksomheder fra de tre deltagende kommuner samledes hos IDA mødecenter på Kalvebod Brygge i København en eftermiddag i april. Champagne var stillet på køl, og alle deltagende virksomheder fik overrakt et diplom som bevis på, at de det seneste halve år har gennemgået et intensivt forretningsudviklingsforløb i selskab med konsulenter fra Den Sociale Kapitalfond.

Samarbejdet med Den Sociale Kapitalfond har gjort, at vi har fået øjnene op for, hvor vi reelt tjener vores penge – og hvilke knapper vi kan dreje på for at vækste vores forretning yderligere”, udtaler Claus Weidinger fra Weidingerglas, som er beliggende i Mørkhøj Erhvervskvarter. Han skal nu i dialog med Gladsaxe Jobcenter om at finde den arbejdskraft, der kan gøre, at væksten kan fortsætte i Weidingerglas.

Samme dialog skal virksomheden Infoba have med Gladsaxe Jobcenter. ”Vi står allerede nu og mangler to fleksjobbere”, siger Maria Væring. Også Infoba har fået god sparring og masser af nye input til deres forretningsudvikling. ”Det har været en fantastisk rejse, hvor vi har opdaget, hvordan vi kan gøre vores virksomhed endnu bedre – og vækste endnu mere”, fortsætter Torben Væring, Marias mand og partner i Infoba.

Næste skridt i samarbejdet med Den Sociale Kapitalfond er et mentorforløb, hvor virksomhederne kan mødes med deres forretningsudvikler i et nærmere aftalt modus. ”Vi skal helt sikkert holde fast i vores konsulent, for han er kommet med rigtig god sparring på den strategiske rejse, vi er på vej ud på”, lyder det fra Carsten Thor Bryld fra V.S. Larsen.

Samarbejdet med virksomheden RTT fortsætter frem til sommerferien, idet de kom senere i gang med deres forretningsudvikling. Gladsaxe kommunes erhvervskonsulent, Tommy Engedal Kronborg, har fulgt hele processen fra sidelinjen. ”Jeg er imponeret over, hvordan virksomhederne har turdet lukke deres maskinrum op for udefra kommende konsulenter – og jeg har fundet det meget inspirerende at se, hvordan samarbejdet mellem virksomheder og konsulenter har foldet sig ud og nu udmønter sig i en tæt dialog med Gladsaxe Jobcenter om ansættelse af udsatte medborgere”, udtaler han og glæder sig til at følge virksomhederne fremadrettet.

Nogle af de deltagende virksomheder med deres diplomer

Erhverv