GEA vokser med mindst 70 ansatte

Borgmester Trine Græse kom på besøg hos en af verdens største leverandører af procesteknologi indenfor spray- og frysetørring i anledning af, at de planlægger at vokse markant i Søborg

GEA på Gladsaxevej 305 er en del af en af verdens førende leverandører af procesteknologi. De leverer anlæg og hele proceslinjer til fødevare- og bryggeriindustrien, samt til landbrug og den farmaceutiske og kemiske industri og har omkring 40-50 % af verdensmarkedet. GEA har ca. 18.000 ansatte verden over og omsatte i 2014 for mere end 4,5 milliarder Euro.

Virksomheden er en ingeniørtung arbejdsplads med omkring 650 ansatte i Søborg, hvor de har ligget siden 1957. I 2017 leverede de deres bedste årsregnskab, og væksten fortsætter. Teknologien bruges i vid udstrækning til at tørre produkter som kaffe og mælk, men i testcentret på Gladsaxevej undersøger de også fremtidens produkter indenfor fødevarer og farma.

Kontoret i Søborg er hovedsæde for GEA Niro tørringsteknologi. De planlægger en vækst i 2018 på ca. 70 medarbejdere, hvilket var en god anledning til, at Gladsaxes borgmester Trine Græse kom forbi til en snak om virksomhedens vækst, kommunens erhvervspolitik, trængsel og erhvervskvarterets udvikling.

Borgmesteren og hendes følge fik desuden en rundvisning i Gea Process Engeneerings testcenter af leder Thomas Willum Jensen.   


På mødet med Gladsaxe Kommune deltog fra venstre Ulla Plüger Michelsen, personalechef, Jens Bruun Andersen, facility manager, Thomas Willum Jensen, test center manager, Freja Ludvigsen, erhvervsudviklingschef, Trine Græse, borgmester, Morten Unn Hansen, finansdirektør, og Bo Rasmussen, kommunaldirektør

 

Erhverv