Gladsaxe åbner Danmarks første Verdensmålshus

Gladsaxe Kommune går endnu engang forrest i arbejdet med FN’s Verdensmål, når borgmester Trine Græse åbner Verdensmålshuset på Fremtidsvej den 18. januar 2019

Bæredygtig udvikling, iværksætteri og inspirerende samarbejder på kryds og tværs er nogle af nøgleordene i Danmarks første Verdensmålshus, der nu åbner i Gladsaxe.

Økonomiudvalget i kommunen tog den endelig beslutning om etablering af et midlertidigt Verdensmålshus tirsdag i denne uge, og allerede den 18. januar 2019 åbner Verdensmålshuset, der har til huse i den gamle politistations lokaler på Fremtidsvej 1.

”Vi vedtog Gladsaxestrategien med en ambition om at gå forrest som kommune i forhold til FN’s Verdensmål. Med Verdensmålshuset på Fremtidsvej forvandler vi ordene til handling. Som borgmester glæder jeg mig over, at vi får et miljø, hvor borgere, medarbejdere og iværksættere kan mødes og samarbejde om at finde løsninger, der kan understøtte et eller flere af verdensmålene,” siger borgmester Trine Græse, der glæder sig til at indvie huset.

Gladsaxe Kommune overtog officielt bygningen i 2018, og i fremtiden bliver området til Buddinge Byport med et aktivt sundhedshus og nye funktioner, der tilfører byen liv, med både S-tog og letbanen lige udenfor døren.

Iværksættere, ledige og unge samles under samme tag i Verdensmålshuset
Indtil Buddinge Byport bygges om, har Byrådet skabt et midlertidigt, brugerdrevet miljø, hvor Gladsaxestrategien 2018-22 kan komme til live. Miljøet vil rumme kommunale velfærdsfunktioner og samtidig have rum til at eksperimentere, skabe nye aktiviteter, partnerskaber og møder mellem mennesker.

På 1. sal er der indrettet et brugerdrevet mødelokale skabt til at inspirere borgere, virksomheder og kommunale medarbejdere til at se mulighederne i FN’s verdensmål. Stedet er indrettet af genbrugsmaterialer fra Gladsaxes skoler og Blaagaard Seminarium og kan bookes gennem kommunens bookingsystem.

På samme etage blandes iværksættere, kreative og nyledige under samme tag med håb om etablering af inspirerende samarbejder. Kommunen udbyder lokaler i det bæredygtige iværksættermiljø, Fremtiden, jobcenteret holder aktiviteter for nyledige, og i etagens Hacklab og Remidacenter er der plads til at arbejde kreativt med prototyper og genanvendelse.

”Vi er meget optaget af bæredygtig vækst og velfærd i Gladsaxe, og når vi laver et lille miljø for iværksættere, er det for at samle virksomheder, som er optaget af at tjene penge på at være med til at løse de globale udfordringer, som verdensmålene peger på,” siger erhvervsudviklingschef Freja Ludvigsen.

Huset vil fungere som Gladsaxes nye vartegn. Netop nu er de 84 vinduer på Fremtidsvejs fjerde sal ved at blive dekoreret med folie i de 17 verdensmål, som vil blive lyst op som et lysende fyrtårn for FN’s Verdensmål og minde om, at alle kan bidrage til at skabe en mere bæredygtig fremtid

Gladsaxe inviterer alle interesserede til at komme til Verdensmålshusets åbning 18. januar 2019 kl. 15.00-16.30 på Fremtidsvej 1, 2860 Søborg.

”Og hvis man alligevel ligger inde med en potteplante, en bog eller andet, som man ikke længere har brug for og måske alligevel ville smide ud, tager Verdensmålshuset gerne imod en indflyttergave i bedste genbrugsånd,” siger Freja Ludvigsen med et smil.

For mere information om Verdensmålshuset kontakt Freja Ludvigsen, Erhvervsudviklingschef i Gladsaxe, på telefon 39 57 50 15 eller mail frelud@gladsaxe.dk

Erhverv