Gladsaxes detailhandlere lærer om verdensmålene

Detailhandlere i Søborg, Buddinge og Bagsværd var onsdag 8. maj inviteret til en lærerig formiddag om FNs verdensmål i Gladsaxes verdensmålshus.

 

På bordet lå der 20 croissanter. På kanden var der kaffe. På power pointen var der 17 verdensmål.

Alt var nøje planlagt, da Gladsaxes detailhandlere var inviteret til et grundkursus i FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Sammen skulle de i fællesskab blive klogere på hver enkelt af målene og finde ud af, hvordan de kan integrere dem i deres arbejde.

Verdensmålene kan virke store og abstrakte, men deltagerne fandt på mødet frem til, hvordan de helt præcist kan indarbejde dem i deres daglige arbejde. Flere af deltagerne kendte ikke til alle målene, men de er nu opsatte på at få dem udbredt.

- Vi, om nogen, sælger jo rigtig mange varer fra hele verden og lille Danmark, så vi omfavner rigtig mange af de her verdensmål. Jeg tror på, at det er vigtigt, at vores værdier handler mere og mere om bæredygtighed og madspild, fortalte Per Mikkelsen, købmand i Meny.

Verdensmålene er fremtiden
Som den første kommune i landet har Gladsaxe indarbejdet FNs verdensmål i sin måde at arbejde på. Det sker igennem kommunens strategi, Gladsaxestrategien. Hvordan Gladsaxe helt konkret arbejder med verdensmålene i det daglige arbejde, kan du se på linket her.

Verdensmålene er kommet for at blive. I de kommende år må detailhandlere landet rundt indstille sig på at blive klogere på dem – og det er mange allerede. Det fortalte Kristian Lund, konsulent i Erhvervshus Hovedstaden, som introducerede deltagerne til verdensmålene på kurset.

- Vi hjælper flere iværksættere og store og små virksomheder med sparring på alle mulige måder, og vi kan bare se, at vores de sætter bæredygtighed og verdensmålene på dagsordenen. Og det gælder både store, gamle virksomheder og helt nystartede iværksættere, sagde han.

I videoen her kan du se, hvordan det gik til, da detailhandlerne lærte om verdensmålene.

Erhverv