Sådan sikrer du midler fra EU

Mange små og mellemstore virksomheder er usikre på, hvordan de kan få midler fra EU. En af fordommene er, at EU penge altid er forbundet med meget bureaukrati og papirarbejde. Derudover er der langt til Bruxelles osv. Men der findes en løsning, som de små og mellemstore virksomheder (SMV’er) bør kende. Kommunerne i Region Hovedstaden ejer og driver et kontor i Bruxelles. Copenhagen EU Office er sat i verden for at hjælpe danske virksomheder med at finde penge til udvikling og vækst.

Gladsaxe virksomheden Cliin er en af de danske SMV’er, som har været i kontakt med Copenhagen EU Office med henblik på at finde midler i EU.

Vi havde behov for midler til at udvikle vores produkt, så vi kontaktede Rasmus Mørk i Copenhagen EU Office. Rasmus vendte meget hurtigt tilbage, og i fællesskab fik vi afklaret, hvilke muligheder vi havde for at finde udviklingspenge”, udtaler direktør Thomas Jørgensen.

Når virksomheden og Copenhagen EU Office har afklaret, at der er basis for at arbejde videre mod en EU ansøgning, stilles der konsulenthjælp til rådighed for virksomheden. ”Vi fik hjælp fra et professionelt konsulentbureau, som Copenhagen EU office havde præscreenet – hjælpen var gratis, og det gav det rigtige skub frem mod en ansøgning til SME Instrumentet, hvor vi endte med at modtage 1,4 millioner Euro i støtte”, lyder det fra Thomas Jørgensen.

Rasmus Mørk fra Copenhagen EU Office ser gerne, at flere virksomheder kender og benytter tilbuddene fra EU kontoret. ”Vi er her for det samme – ring hellere en gang for meget end en gang for lidt. Der er mange forskellige pengekasser og puljer i EU-regi, og det er vores job at kende dem – og meget gerne koble dem til danske virksomheder”, udtaler han. I 2017 har han og kollegerne fra EU kontoret hjembragt 67 millioner kr. i støtte til danske virksomheder. ”Vi kører et koncept, der hedder CopenVirk, hvor vi finder EU støtte til din virksomheds forretningsudvikling. Du skal selv skrive ansøgningen, men vi sikrer din virksomhed den bedste forberedelse til den opgave”, udtaler Rasmus Mørk, som understreger, at han kan kontaktes direkte på ram@cphoffice.eu eller på tlf.: 38665591.

Læs mere om tilbuddene fra Copenhagen EU Office på https://www.regionh.dk/copenhagen-eu-office.

Erhverv