Ansæt én, der ikke ligner dig selv

Ahmad Durani fra Iværksættermiljøet Fremtiden opfordrer virksomheder til at ansætte mangfoldigt, da det giver innovation, udvikling og øget omsætning

Mange har nok lagt mærke til Gladsaxes nye vartegn, Verdensmålshuset i den gamle politistation ved Buddinge station, som lyser smukt op ved mørkets frembrud. Det er kommunens nye brugerdrevne miljø, der er skabt til at inspirere borgere, virksomheder og kommunale medarbejdere til at se mulighederne i FN’s 17 verdensmål i koblingen mellem bæredygtighed, vækst og velfærd.

Huset har fået et lille iværksættermiljø kaldet Fremtiden, hvor seks virksomheder arbejder med vækst gennem verdensmål.

Ahmad Durani og hans virksomhed Mangfoldighedsledelse.com var den første, der flyttede ind. Han er optaget af verdensmål 8 og 10.   

Fra Vesterbro til Gladsaxe
Gladsaxe Erhvervskonference i november, 2018 banede vejen og gjorde Ahmad Durani opmærksom på, at Gladsaxe var engageret i FN’s verdensmål, og så blev relationen skabt. Ahmad Durani har længe arbejdet med verdensmål 8 (anstændige jobs og vækst) og verdensmål 10 (ulighed), men nu italesatte en kommune det og gjorde det til en del af deres politiske strategi. Og da verdensmålshuset åbnede kort tid efter, så ansøgte Ahmad Durani naturligvis om et kontor. Ahmad Durani har haft kontor i iværksættermiljøet Fremtiden siden februar og er meget tilfreds og tilføjer: ”vi har allerede et godt samarbejde med Gladsaxe Kommune og ser frem til et tæt samarbejde med erhvervslivet i Gladsaxe. Vi glæder os til at byde dem velkommen til arrangementer i Verdensmålshuset, hvor vi sætter fokus på, hvordan virksomheder kan drage nytte af mangfoldigheden i og omkring virksomheden”.

Erhvervskonsulent Tommy Engedal Kronborg fremhæver ligeledes: ”vi er glade for, at Ahmad Durani bidrager til miljøet med god energi og arrangementer”.

I samarbejde med Gladsaxe Kommune holder Ahmad Durani sit første arrangement i verdensmålshuset, et gå-hjem-møde onsdag den 24. marts kl.16.30-18. Med den nyeste viden indenfor mangfoldighedsledelse kan virksomheder gå hjem med tips og værktøjer til at lykkes med mangfoldighed. Det er et åbent og gratis arrangement. Tilmeld dig via Gladsaxes hjemmeside, under erhverv, verdensmålshus og arrangementer. Eller direkte på Ahmad Duranis hjemmeside, Mangfoldighedsledelse.com.

Mangfoldighedsledelse
Forskning viser, at en mangfoldig sammensat gruppe i høj grad styrker idéudviklingen og effektiviteten i en virksomhed, samtidig med at den bliver bedre til at løse problemer. Mangfoldighedsledelse inkluderer alle forskelle og forholder sig ikke kun til køn, alder og etnicitet, men også erhvervserfaring, uddannelsesbaggrund, livserfaring mm. Som leder skal man bruge arbejdspladsens mange forskellige ressourcer ved at dyrke forskelligheder i stedet for ligheder, det er mangfoldighedsledelse. En bred sammensætning af medarbejdere er lig med et bredt spektrum af kompetencer.

Fakta om Ahmad Durani
Ahmad Durani er født i Afghanistan og kom til Danmark i halvfemserne som flygtning. Han er 38 år gammel og uddannet sociolog fra Københavns Universitet i 2011og forfatter til samtidsromanen ’Fra Helmand til Hellerup’. Mangfoldighedsledelse.com udspringer af visionen om, at mangfoldighed sker gennem større lighed på arbejdspladser. De sidste 10 år har Ahmad Durani beskæftiget sig med og bidraget til at skabe en mere inkluderende kultur i organisationer og virksomheder. Ahmad Durani ønsker at guide virksomheder til større mangfoldighed. Gennem oplæg, workshop og seminar giver han virksomheder og universitetsstuderende konkrete værktøjer til et godt samarbejde med folk, der ikke ligner dem selv. Dette også med fokus på de langsigtede resultater, når de studerende skal påbegynde arbejde efter endt uddannelse.

Ahmad Durani
Ahmad Durani

Vidste du?
Danmarks mest mangfoldige virksomheder tjener i gennemsnit 12,6 procentpoint mere end de virksomheder, der har mindst mangfoldighed i ledelsen. Det viser en ny undersøgelse udført af ISS og konsulenthuset Proacteur på baggrund af data fra PwC.

 

Kontakt

Erhverv og vækst

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
Telefon: 39 57 50 15
erhverv@gladsaxe.dk

Kontaktperson

Erhvervsudviklingschef
Freja Ludvigsen
frelud@gladsaxe.dk
Telefon: 39 57 50 15

Bliv pionér i iværksættermiljøet Fremtiden