Sådan stemmer du på valgdagen

Du kan stemme på valgdagen ved at møde personligt op på dit valgsted med det valgkort, du har modtaget.

På valgstedet giver du dit valgkort ved valgbordet, og får udleveret din stemmeseddel. Så går du ind i stemmeboksen, hvor du sætter dit kryds på stemmesedlen ud for enten et parti eller en kandidat. Ved folkeafstemninger sætter du krydset ud for enten "ja" eller "nej". Når du kommer ud af stemmeboksen, lægger du din stemmeseddel i stemmeurnen. 

Husk altid kun ét kryds på stemmesedlen - ellers bliver din stemme ugyldig. Hvis du har brug for det, kan du altid få hjælp til at stemme på valgstederne, og skriver du forkert, skal du blot bede om at få byttet din stemmeseddel (stemmesedler lagt i stemmeurnen kan dog ikke ombyttes).

Du kan 26. maj 2019 stemme til EU-valget fra kl. 9 til 20, og du kan 5. juni 2019 stemme til Folketingsvalget fra kl. 8 til 20. Begge dage gælder at der kan stemmes, så længe der er vælgere, der ønsker at stemme på valgstedet.
Se dit valgsted her

Identifikation af vælgerne

Inden udlevering af stemmesedlen skal du oplyse den ansvarlige ved valgbordet om din fødselsdato.

Du kan også blive bedt om at oplyse dit navn, din bopæl og dokumentation for din identitet for at sikre, at du er stemmeberettiget og den, der står på valgkort.

Du bedes derfor medbringe både dit valgkort og legitimation på valgdagen.

 

Kontakt

Valgsekretariatet

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
Telefon: 39 57 51 03
valg@gladsaxe.dk

Sådan stemmer du