Byrådet takker tidligere udsendte på Flagdag

Torsdag 5. september 2019 var tidligere udsendt og pårørende inviteret til Flagdag for Danmarks Udsendte på Gladsaxe Rådhuset


Veteranerne var placeret ved borde grupperet efter de områder, hvor de har været udsendt.

Torsdag 5. september havde Gladsaxe inviteret veteraner og pårørende til Flagdag for Danmarks Udsendte på Gladsaxe Rådhus. Her dannede Rådhuspladsen og selve Rådhuset rammerne for et arrangement og en dag i mindernes og respektens tegn. I centrum var alle de tidligere og nuværende udsendte i Gladsaxe samt deres pårørende.

Undervejs var der både underholdning, kaffe og kage, tid til hyggeligt samvær med andre tidligere udsendte og medlemmer af Gladsaxe Byråd. Og Gladsaxe Musik- og Billedskoles kor stod for sang og musik.

Hele familien involveres
Dagens taler var Jannik Reumann, efterretnings- og operationsofficer ved Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn, uddannet kaptajn i Hæren og tidligere udsendt i Afghanistan og Balkan.

Jannik Reumann talte blandt andet om de store forskelle for henholdsvis den udsendte og familien, der bliver tilbage. For mens man er afsted, er der nok at lave, og man har tidspunkter og perioder, hvor man føler sig tryg, sikker og kan slappe af. Men hjemme er de pårørende urolige hele tiden, for de kan ikke vide, hvornår den udsendte er på mission.

Dagligdagen fortsætter
Samtidig skal de pårørende også stadig sørge for at klare alt derhjemme. Madpakker skal smøres, børn afleveres, forældremøder og fødselsdage klares alene. Og naboer og andre kan af og til ret uhensigtsmæssigt komme til at forælle om, hvad de har hørt af skrækkelige ting fra brændpunkterne, mens børn og udsendte lytter med og får ekstra bekymringer.

Hovedtemaet for dagens tale var derfor, at hver gang der udsendes én, involveres en hel familie.


Dagens taler Jannik Reumann.

Årlige begivenheder