Et digitalt hjemmetræningsprogram

ICURA activity er et digitalt hjemmetræningsprogram til ældre borgere, der er tilknyttet Træningscenter Gladsaxe.

Et digitalt træningsprogram til daglig træning

Det digitale hjemmetræningsprogram ICURA activity støtter og vejleder dig, så du, gennem almindelig dagligdagsøvelser og klassisk træning, får hjælp til at øge din daglige aktivitet og træning. Det er din terapeut, der sammensætter dit program og viser dig, hvordan du anvender ICURA activity hjemme.

Træningsprogrammet består af daglige gøremål, som at vaske op, gå på trapper, en gåtur med hunden eller andre relevante træningsøvelser, som er tilpasset dig. 

Her kan du læse mere om det digitale træningsprogram i praksis

Hvordan virker et digitalt træningsprogram

Det digitale træningsprogram ICURA activity registrerer dine aktiviteter og bevægelser ved hjælp af en sensor, du bærer på dig. Målingerne kan efterfølgende aflæses på en smartphone. På den måde kan du og din terapeut følge med i din træning og sammen, kan I se din personlige udvikling. Din terapeut kan derudover løbende tilpasse din behandling og genoptræning efter behov.

Hvem henvender teknologien sig til

Et digitalt hjemmetræningsprogram er for dig, der er tilknyttet Træningscenter Gladsaxe. Det er terapeuterne på Træningscenter Gladsaxe, der vurderer om du vil have gavn af teknologien.  

Gladsaxe kommunes arbejde med velfærdsteknologien

Borgerne har testet ICURA activity

Ældre borgere tilknyttet Træningscenter Gladsaxe har sammen med terapeuter afprøvet det digitale træningsprogram ICURA activity siden 2016.

Borgere fortæller, at det er sjovt og motiverende at anvende træningsprogrammet. Det giver bl.a. en større frihed, fordi du træner, når det passer dig.

Terapeuterne oplever, at de let og hurtigt kan evaluere borgernes aktivitetsniveau og træningsresultater online samt ændre et igangværende forløb.

Resultat og status på projektet

Efter en første evaluering i 2016 har firmaet ICURA udviklet på produktet bl.a. til også at kunne anvendes på en iPad for en øget læsevenlighed. Den seneste afprøvning i 2018 er afsluttet med en evaluering af borgere og terapeuters erfaringer med det digitale hjemmetræningsredskab. På sigt er intentionen, at det digitale hjemmetræningsprogram vil indgå som et fast tilbud til borgere, der har brug for vedligeholdende træning.

Projektet er et samarbejde mellem virksomheden ICURA ApS og 4-kommune samarbejdet på velfærdsteknologiområdet (Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal).

Leverandør

ICURA ApS

Kontakt

Velfærdsteknologi

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
ssfvelfaerd@gladsaxe.dk
gladsaxe.dk/velfaerdsteknologi

Afsluttede projekter