ICURA trainer

ICURA trainer også kaldet MIG (mobil interaktiv genoptræning) er en ny måde at genoptræne hofter og knæ på efter operation. Et individuelt tilpasset træningsprogram vises på en smartphone, samtidig med, at man har måleenheder placeret på kroppen med bløde elastikbånd.

Formålet er at øge borgernes mulighed for at følge sin egen træning og dermed øge motivation og indsats for vellykket genoptræning. Ligeledes er ICURA trainer fleksibel, dvs. at borgeren kan træne, når det passer ind i dagsprogrammet og uafhængig af tid og sted.

Målgruppe: Borgere som er blevet knæ- eller hofteopereret.

Resultat: ICURA trainer er blevet testet i et forskningsprojekt i samarbejde Gentofte Hospital og Syddansk Universitet samt de tre kommuner Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal. Flere end hundrede borgere blev testet og sammenlignet med en gruppe, som fik traditionelle holdforløb. Testresultaterne viste, at der opnås høj patienttilfredshed og lige så god træningseffekt som ved traditionel træning, ligesom mange oplever træningen mere motiverende, blandt andet fordi fysioterapeuten hele tiden kan følge med, også i hjemmetræningen. I dag er ICURA trainer det tilbud, som kommunen først tilbyder borgeren efter en knæ- eller hofteoperation.

De endelige resultater af forskningsprojektet kan læses her


Leverandør: ICURA.

Kontakt

Velfærdsteknologi

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
ssfvelfaerd@gladsaxe.dk
gladsaxe.dk/velfaerdsteknologi

Afsluttede projekter