HIT med hjertet

Borgeren skulle i projektet selv måle sit blodtryk, puls og vægt i eget hjem. Informationen blev overført trådløst til en HIT-applikation. På hospitalet så en sygeplejerske på de indsendte data, og via en videoforbindelse kunne sygeplejersken tale med borgeren direkte. Efterfølgende justerede sygeplejersken hjertemedicinen, hvis det var nødvendigt. Projektet blev udført i samarbejde med hjertesvigtsklinikken på Herlev Hospital.

Formålet var. at målinger og videokonsultationer erstatter patientens fysiske fremmøde i ambulatoriet, og medicinen hurtigere kan justeres.

Målgruppe: Borgere, som ellers skulle gå til kontrol på Herlev Hospitals HjerteInsufficiensKlinik (HIK) Insuffiens betyder utilstrækkelig.

Resultat: Det har desværre ikke været muligt for Herlev Hospital at finde borgere til projektet. En af udfordringerne har været, at borgeren skulle have en fastnet internetforbindelse. Gladsaxe Kommune har tilbudt at installere en forbindelse, hvis hospitalet kunne finde en borger, men det er ikke lykkes. Mange ældre borgere har ikke en internetforbindelse, og hvis de har, er den typisk trådløs.

Leverandør:IBM, T26, In-Jet, Post Danmark

Projektet kaldes i daglig tale for HIT-projektet, som er en forkortelse for HjerteInsufficiens Telemedicin.

Ønsker du at læse mere om projektet kan du besøge Region Hovedstadens webside om HIT-projektet

Afsluttede projekter